Werkwijze

Als contextuele therapeute wil ik me richten op mensen die met hun problemen niet het gevoel hebben dat zij nog  grip hebben op hun eigen leven, door traumatische ervaringen uit het verleden, pijn en verdriet uit hun jeugd.

Soms is de evenwicht in een relatie verstoord en hebben zij hulp nodig om te kunnen voelen welke houding zij het beste kunnen aannemen. Ik wil deze mensen bijstaan in het zoeken naar de puzzelstukjes die niet meer lijken te passen of zelfs zoek zijn in de relaties met hun dierbaren.

In mijn werk met mensen vind ik  thema’s als zien en gezien worden, horen en gehoord worden belangrijke aandachtspunten tijdens de coachingsgesprekken. Het levensverhaal is daarin een belangrijke schakel die het verleden met het heden verbindt.  Tijdens de gesprekken ligt voor mij de uitdaging om voor de persoon en zijn naasten het niet gehoorde en niet geziene onder de aandacht te brengen.

Hierin kan ik hen steun bieden bij verwerking van hun problemen en het herwinnen van zelfvertrouwen en zelfrespect. Het bieden van  inzicht in hun persoonlijk proces zorgt ervoor dat zij gezonde en opbouwende relaties kunnen opbouwen waardoor zij het leven weer met vertrouwen tegemoet kunnen treden.

De werkwijze is veelal afhankelijk van de problematiek. Zo kan besloten worden tot individuele gesprekken, echtpaargesprekken of gezinsgesprekken, maar ook kunnen er gesprekken worden gevoerd met andere betrokkenen of familieleden. Dat zal altijd in overleg met de cliënt(en) gebeuren.